Overstap van de week: Karel Frielink

Categories: Uncategorized
Overstap van de week is Karel Frielink. Hij treedt toe tot het team van BZSE Advocaten en Belastingadviseurs dat is gevestigd in Sint Maarten. Frielink zet een vestiging van BZSE in Curaçao op en wordt daar de managing partner. Het kantoor start op 1 januari 2015...
Mr. magazine, jaargang 10
vrijdag 7 November 2014 door redactie Mr.

Het artikel is afkomstig van: http://www.mr-online.nl/mrs-van-de-week/overstapmr-van-de-week/24925-overstap-van-de-week-karel-frielink

Overstap van de week is Karel Frielink. Hij treedt toe tot het team van BZSE Advocaten en Belastingadviseurs dat is gevestigd in Sint Maarten. Frielink zet een vestiging van BZSE in Curaçao op en wordt daar de managing partner. Het kantoor start op 1 januari 2015. Frielink staat bekend om zijn juridische vaardigheden en ervaring in het Caribische deel van het Koninkrijk. Hij is expert op het gebied van het ondernemingsrecht, corporate governance en financieel recht, maar ook op andere terreinen van het commerciële recht.

Waarom deze overstap?
Na 15 jaar leiding aan een kantoor te hebben gegeven werd het tijd om van manager weer ondernemende advocaat te worden. Ik heb al jarenlang een sterke persoonlijke band met enkele partners van BZSE en heb ook in diverse zaken met advocaten van BZSE samengewerkt, en weet dat zij terecht een uitstekende reputatie hebben. We delen ook dezelfde waarden. Recht door zee, onafhankelijk, integer, professioneel, loyaal en teamgeest kenmerken de professionals van BZSE. Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega’s samen te werken om onze cliënten optimaal van dienst te zijn.

Wat nam u zich voor toen u in de advocatuur stapte?
Ik ben ruim 25 jaar geleden bij toeval in de advocatuur verzeild geraakt, maar wilde wel direct erg goed worden in dit vak. Dat is aardig gelukt.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Nee. Onder het motto 'stilstand is achteruitgang' besteed ik nog steeds veel tijd aan mijn eigen ontwikkeling, onder meer door redactielidmaatschappen, publicaties, en het geven van cursussen en lezingen.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?
Positieve voorbeelden zijn er gelukkig genoeg. Degene met wie ik het langst heb samengewerkt is Leo Spigt. Voor hem is de cliënt altijd belangrijker dan het bonnetje.

Doet u aan carrièreplanning?
Nee. Naarmate er meer meters ervaring op de teller staan komen er meer kansen. Sommige kansen pak je, andere juist niet.

Wat is het eerste dat u in uw nieuwe kantoor aan de muur hangt?
Een schilderij van het historische pand waarin mijn vorige kantoor is gevestigd, met op de voorgrond mijn hele gezin, geschilderd door Fred Breebaart.


More articles →
Expand poster